Kezdőlap A lelkiatya válaszol Mit tegyek, hogy meghalljam Isten hangját?

Mit tegyek, hogy meghalljam Isten hangját?

Tisztelt Lelkiatya! Nagyon vágyom arra, hogy Isten hangját meghalljam. Imádkozom, nagy a hitem, úgy próbálom élni az életemet, hogy neki tetsző legyen, de mégis úgy érzem, hogy mindez nem elég. Mit tehetnék még?

Kedves Levélíró! Nagyon örülök, hogy keresi Isten akaratát, álmát, tervét az életéről, hogy szeretne az Ő kedve szerint élni. Isten akarata titokzatos, mély, nem egykönnyen mondatokba önthető.
Van egy egyetemes akarata mindannyiunk számára. Azt szeretné, hogy kiteljesedjünk, boldog és teljes életet éljünk. Azt szeretné, ha megtanulnánk szeretni – hiszen ebben áll az élet és a boldogság – ha megtanulnánk odaadni az életünket. Ez teljesen világos, ennek megélésére minden nap sok-sok lehetőségünk van.
A rólam szóló konkrét isteni álom és terv megértése már nem ennyire egyszerű. Úgy gondolom, hogy nem is egy kész forgatókönyvként kell ezt a tervet elgondolnunk, hiszen sok esetleges, szabad emberi döntés is befolyásolja az életünk alakulását. Inkább iránynak, vonzásnak, fénynek mondanám.
Igyekezzen sokat csendben lenni, engedni, hogy a napok sok teendője megnyugodjon, leereszkedjen a mélybe, mint ahogy egy felkavart tó vize lassan kitisztul. Egy idő után a kitisztult lélekben érezni fogja a vonzást, látni fogja a fényt.