Kezdőlap A lelkiatya válaszol Mit tehet egy fiatal lány, akinek erőszakból fogant gyermeke?

Mit tehet egy fiatal lány, akinek erőszakból fogant gyermeke?

Tisztelt Lelkiatya! Az abortuszt elítélem, de mit tehet, vagy mit kell tennie egy 17 éves lánynak, akit egy migráns megerőszakolt és gyermeket fogant?

Kedves Levélíró! Szörnyű, amit leírt, teljesen együtt érzek a fiatal lánnyal, akivel ez történt. Mindenekelőtt álljon mellette, biztosítsa őt a szeretetéről, segítségéről.

A lánynak azt mondanám, hogy a kicsi gyermek, akit a szíve alatt hord, nem tehet arról, hogy hogyan fogantatott. Ő teljesen ártatlan. Nem kellene őt büntetni. Egy védtelen kicsi gyermek, akiből akár hatalmas tudós vagy művész, de mindenképpen nagyon jó és értékes, boldog ember lehet.

A lánytól tehát azt kérném, hogy hozza a világra ezt a kicsiny gyermeket. Ne vegye el a gyermek életét. Ahhoz nincsen joga. Egy rossz dolgot egy másik rossz dologgal nem lehet helyrehozni. Hozza világra ezt a kicsi, ártatlan gyermeket.

Ha utána úgy érzi, hogy nem tudja felnevelni, az teljesen érthető. Tőle ilyen előzmények után ez nem is elvárható. Ha úgy érzi, hogy nem tudja felnevelni a kisgyermeket, akkor adja oda egy olyan párnak, akinek nem lehet saját gyermeke. Párok százai várakoznak, sokan évek óta arra, hogy egy aranyos újszülött kisgyermeket felnevelhessenek.

Adja meg az élet lehetőségét ennek aki kicsi gyermeknek, aki semmiről sem tehet. Higgye el, hogy a kisgyermek végtelenül hálás lesz neki ezért!