Kezdőlap Hírek Nomád muszlimok támadtak keresztény földművesekre

Nomád muszlimok támadtak keresztény földművesekre

Afrika falat épít
Megállítható a sivatag terjedése?
Legalább 86 ember vesztette életét Nigéria középső részén olyan támadások során, amelyeket feltételezhetően a muszlim vallású, nomád életmódot folytató fulani népcsoport fegyveres tagjai hajtottak végre vasárnap helyi lakosok ellen – jelentette a helyi rendőrség.

A fegyveres muszlim pásztorok Nigériában a Plateau szövetségi államban lévő Barkin Ladi körzetben követtek el fegyveres támadásokat a helyi keresztény földművesek ellen. Az összecsapások következében legalább 86 ember halt meg, hatan megsebesültek, ötven házat, több gépkocsit és motorkerékpárt felgyújtottak.

Fejlett lőfegyvereikkel a pásztorok szombaton éjfél előtt kezdték meg gyilkos akcióikat különböző településeken, az atrocitások vasárnap is folytatódtak. A helyi hatóságok este hattól reggel hatig kijárási tilalmat rendeltek el.

Az ország északi részét sújtó aszály miatt számos nomád marhacsordáival Nigéria délebbi térségeibe vándorolt. Ez viszont gyakran összecsapásokhoz vezet a helyi keresztény földművesekkel. Az év eleje óta több mint 200 ember esett áldozatul a viszálynak. Tavaly az élelemért és vízért folytatott harcok miatt több mint ötszáz ember lelte halálát.