Kezdőlap Hírek Négy évig volt börtönben hitéért, mégis kitartott mellette

Négy évig volt börtönben hitéért, mégis kitartott mellette

Négy évig volt börtönben hitéért, mégis kitartott mellette
Egy Iránban élő keresztény nő meghatódva számol be arról, hogy hittársai százaitól kapott leveleket a börtönben, a világ minden tájáról. Az eredeti, angol nyelvű cikk az Evangeliques.info portálon olvasható.

Azt hittem, hogy már elfelejtettek, és többé már senki sem gondol rám” – ilyen lelkiállapotban volt Maryam Zargaran, amikor az Open Doors civil szervezet tudatta vele, hogy ezrek imádkoztak érte fogsága négy éve alatt.
Egy videóban, amelyet az Open Doors posztolt a hitük miatt kivégzett keresztényekért, Maryam arról is beszámolt, hogy több száz Krisztus-hívő küldött neki levelet fogsága idején.

Azonban sajnos szabadulásáig egyet sem kapott meg, mivel az iráni hatóságok visszatartották a leveleket a fogság alatt. Az Open Doors szervezetnek mégis sikerült néhány szkennelt levelet megmutatnia Maryamnak.
A fiatal keresztény nő sírva fakadt egy színes képeslaptól, amelyet egy 11 éves ausztrál kislány küldött: „Annyira hiányoztak a gyerekek. Gyermekeknek tanítottam zenét és a börtönben minden nap sírtam, hogy visszatérhessek az iskolába. Négy éven keresztül nem találkoztam gyermekekkel” – árulta el Maryam.

Maryam köszönetet mondott mindenkinek, akik gondoltak rá: „Úgy érzem, ez egy igazi csoda, az, hogy rengeteg ember imádkozik értem olyan országokból, amiknek a létezéséről eddig fogalmam sem volt.” És azt is hozzátette, hogy rengeteg erőt tudott ebből meríteni.
Maryam 2017 augusztusában szabadult ki a börtönből négy év fogság után, amit a keresztény hite miatt kellett elszenvednie.

Iránban a keresztények fizikai üldöztetésnek nincsenek kitéve, azonban hitük továbbadása, az evangelizáció törvényes akadályokba ütközik, „nemzetbiztonsági kockázatként” tartják számon.

Létezik-e keresztényüldözés?