Kezdőlap A lelkiatya válaszol Nem vagyok vallásos, a párom viszont hívő keresztény

Nem vagyok vallásos, a párom viszont hívő keresztény

Tisztelt Lelkiatya! Negyvennyolc éves elvált nő vagyok. Tíz hónappal ezelőtt megismerkedtem egy vallásos, keresztény férfivel, akivel a házasságot tervezzük. Én nem nevelkedtem vallásosan, ezért sokszor nem tudom, hogyan kellene viselkednem. A párom olyan dolgokat vár el tőlem, amikről fogalmam sincs. Nem tudom mit tegyek.

Kedves Levélíró! Örülök annak, hogy szeretik egymást, házasságra készülnek, és annak is, hogy a párja hívő ember! A leveléből nem derül ki egészen világosan, hogy mi az amit a párja öntől vár, és ami a maga számára idegen, nehéz.
Azt tanácsolom, hogy kérje a párjától, hogy adjon magának időt a hit útján való elindulásra. Ne siettesse a lépéseket. Magának pedig azt javaslom, hogy próbáljon megismerkedni hiteles keresztény emberekkel, közösségekkel. Akkor a vallásosság nem külső szokások rendszerének fog tűnni, hanem felfedezi a vallásosság szívét. Meg fogja érteni, hogy mit miért tesznek a hívő emberek, és meg fogja tapasztalni azt a belső örömet és békét, amit a hit adni tud.