Kezdőlap Hírek Nyílt napok a kalazantínumban

Nyílt napok a kalazantínumban

Nyílt napok a kalazantínumban
A Piarista Rend Magyar Tartományának Kalazantínum növendékháza nyílt napokat szervez a piarista hivatás iránt érdeklődő fiatalok számára 2018. február 23–25. között. A péntek délutántól vasárnap délig tartó programokra azokat az elsősorban 11–12. osztályos fiúkat és érettségizett fiatalokat várják, akik személyesen érdeklődnek a piarista hivatás és életforma iránt.

Az esemény nem kizárólag azoknak szól, akik fontolgatják a jelentkezést a jelöltségbe, hanem azoknak is, akik őszintén kíváncsiak a piaristákra és napi tevékenységeikre. Az érdeklődőknek egy hétvégét van lehetőségük eltölteni a növendékházban. Ez idő alatt bekapcsolódhatnak a rendház olyan közös programjaiba, mint a zsolozsmázás, a szentmise és az étkezések. Emellett a piarista szerzetesek a hivatással kapcsolatos látásmódformáló programokat is szerveznek az alábbi kérdések mentén: Mit nevezünk hivatásnak? Hogyan találjuk meg a hivatásunkat? Mi alapján hozzunk döntést? Növendékekkel és az elöljárókkal egyaránt lesz lehetőség személyes beszélgetések folytatására és szabad kérdésfeltevésre is (pl.: Kinek, hogyan alakult a hivatása? Mivel foglalkozik mostanában? Hogyan épül föl a képzés?).

A nyílt napokkal kapcsolatban érdeklődni és a programra jelentkezni Molnár Lehel piarista szerzetesnél lehet a molnar.lehel@piarista.hu e-mail címen.