Kezdőlap Hírek Összefogás a közel-keleti keresztények megsegítéséért

Összefogás a közel-keleti keresztények megsegítéséért

2017. 10. 17. - 11:20 forrás: hirado.hu Kétéves magyar misszió indul az iraki keresztények segítésére
Nagyszabású, kétéves humanitárius és fejlesztő programot indít Irakban az Ökumenikus Segélyszervezet a magyar kormány támogatásával.

A 2014 óta a helyszínen segítő magyar szervezet elsősorban a Moszul térségébe visszatelepülő családokat kívánja segíteni a helyben maradásban és újjáépítésben, illetve folytatni a belső menekülteket támogató humanitárius programját.
A Moszul melletti északi településeken főleg keresztények és jazidik laktak, míg 2014 augusztusában az Iszlám Állam nevű terrorszervezet el nem foglalta a területet. A felszabadított településeken a terrorszervezet csak romokat hagyott maga után, ezért a korábban Kurdisztánba menekült családok saját erejükből nem tudnak visszatérni otthonukba, segítség nélkül inkább Európába vándorolnak.
A segélyszervezet célja, hogy házaik felújításával, valamint alapvető eszközök, felszerelések biztosításával támogassa a keresztény családok visszatérését otthonukba. Ezzel a szervezet a keresztény jelenlét védelméhez és megtartásához járul hozzá a Ninive-fennsíkon.

A teljes cikket a hirado.hu oldalán olvashatják el.
Amennyiben ön is segíteni szeretne a közel-keleti keresztényeknek, itt teheti meg.

Fotó: Pixabay