Kezdőlap Hírek Piarista ifjúsági találkozót tartanak Szegeden

Piarista ifjúsági találkozót tartanak Szegeden

2019. március 1-3. között  Szegeden piarista ifjúsági találkozót tartanak a Dugonics András Piarista Gimnáziumban, melynek mottója: „Nézd, tenyeremre rajzoltalak” (Iz 49,16).

A Piarista Rend Magyar Tartománya szervezésében létrejövő találkozóra több, mint 150 főt várnak az ország piarista oktatási intézményeiből.

 A többéves hagyománnyal bíró, piarista lelkiségre épülő rendezvény a középiskolás fiatalokat szólítja meg. A tartalmában változatos program lehetőséget ad barátságok kialakítására és ápolására, aktív sportolásra, különféle lelkiségi programokban, művészeti tevékenységekben és táncmulatságokban való részvételre, az Istennel való személyes kapcsolat elmélyítése mellett.  A találkozó egyik fő célja a közösségtudat erősítése (közösségépítés) az önkéntes munka, kis- és nagycsoportos foglalkozások, elmélkedések, közös imádságok által.

A 2018-as nagykanizsai nemzetközi találkozóhoz hasonlóképp Szegeden is készülnek a szervezők városismereti vetélkedővel, emellett élő zenével kísért közös szentmisén, csoportos foglalkozásokon, közös játékokon és “Christian Party”-n is részt vehetnek a fiatalok.

A tavaly nyári piarista ifjúsági találkozóról (PYM) egy kedvcsináló kisfilm megtekinthető ide kattintva.