Kezdőlap A lelkiatya válaszol Pornó- és önkielégítés-függő vagyok

Pornó- és önkielégítés-függő vagyok

Hívő katolikus fiatal vagyok, de sajnos évek óta pornó- és önkielégítés-függő. Szeretnék változtatni ezen, hiszen tudom, rossz amit teszek. Sokat imádkozom, de szeretnék tanácsot kérni: mit tehetnék még?

Kedves levélíró testvérem! Nagyon jó, hogy tud őszintén szembenézni ezzel a problémával. Nagyon jó, hogy nem mentegeti, hanem belátja a helytelen voltát, és próbál belőle megszabadulni.

A szenvedélyekből a szabadító: Jézus. Őt kell a szíve közepébe beengedni, akkor a negatív dolgok kiszorulnak onnan.

Fontos, hogy higgyen abban, hogy szép és lehetséges tisztán élni. Ha erről nincs a lelke mélyén meggyőződve, akkor nem fog tudni sok erőt a tisztaság megszerzésének érdekében latba vetni.

Fontos a rendszeres önmegtagadás. Legalább hetente egy olyan lemondás, amit valóban megérez. Olyan ez, mint az autón a fékpróba: hétről hétre megvizsgálja az akaraterejét, hogy működik-e megfelelően.

Fontos az imádság. A tiszta élet hasonlít a vízen járáshoz: amíg valaki Krisztust nézi, amíg vele élő kapcsolatban van, addig tud a felszínen lenni.

Fontos kerülni a bűnre vezető alkalmakat (pl. tisztátalan dolgokat nézni, ilyen dolgokról gondolkodni). Ezért az első lépés a pornográfiától való szabadulás. Ha másképpen nem sikerül, távolítsa el az életteréből az olyan eszközöket, amelyek bűnre vezető alkalommá válnak. Feltehet védőprogramot a számítógépére (lehetőleg olyan jelszóval, amit maga nem ismer; pl. K9 webprotection).

Segít, ha a napjainak van lendülete, ha önzetlenül, nagylelkűen, másokon segítve tölti el a napjait.

Szép tanúságtételeket lehet olvasni az ilyen és hasonló bűnökből való szabadulásról a Szeressétek egymást című újság számaiban. Sok kegyelmet kívánok küzdelemhez, alázatot és bátorságot az újra és újra való talpra álláshoz, a Szűzanya oltalmát és közelségét, segítségét a tiszta élethez!