Kezdőlap A lelkiatya válaszol Pornófüggő a férjem

Pornófüggő a férjem

Tisztelt Lelkiatya! Sajnos férjem pornófüggőségben szenved. Műtétem után elkezdte ezt a tevékenységet, engem elutasít mint feleséget. Kérem, segítsen engem imával, ima javaslattal, mit és hogyan imádkozzam, hogy ettől megszabadítsam Isteni segítséggel a férjemet. Szerelmi házasság volt a miénk, és én most is nagyon szeretem a férjemet.,

Kedves Levélíró! Örülök, hogy szereti a férjét, és hogy a házasságukat sok szempontból nagyon szépen, szeretetben, egymást segítve és támogatva élték és élik.

A pornófüggőség egy nagyon erős (alkoholizmushoz, kábítószer fogyasztáshoz vagy játékszenvedélyhez hasonló) függőség, amelyből nem könnyű megszabadulni. Elengedhetetlen feltétele ennek az, hogy a férjében meglegyen a vágy a szabadulásra. Elismerje a bajt, és törekedjen tőle megszabadulni. Elismerje, hogy ehhez a maga ereje kevés, és elfogadjon segítséget, mindenekelőtt Isten segítségét.

Imádkozzon sokat érte, az ő szabadulásáért, a házasságukért! Kérje meg a férjét, hogy ő is imádkozzon ugyanezért. Esetleg néha ajánljanak fel böjtöt is ennek az érdekében.

Vegye rá a férjét, hogy a számítógépére, telefonjára tegyen fel szűrőket (pl. qustodio – family; K9webprotecion; mindkettő ingyenesen és könnyen letölthető), amelyeknek a jelszavát ő nem ismeri.

Beszélgessenek a házasságukról, annak történetéről, a nehézségeikről és örömeikről.

Kérdéseit itt teheti fel.