Kezdőlap Hírek Saját Minecraft szervert nyitott a Vatikán

Saját Minecraft szervert nyitott a Vatikán

Robert Ballecer atya még a nyár végén kérdezte meg Twitteren több mint 20.000 követőjétől, hogy milyen játékhoz szeretnének szervert kapni. A négy választási lehetőség a Minecraft, a Rust, az ARK és a Team Fortress 2 voltak. Végül a Microsoft kockatestű emberkékkel csákányozós játéka győzedelmeskedett 64%-kal. Úgyhogy a Vatikán most már hivatalos Minecraft szerverrel rendelkezik. A teljes cikket az IGN oldalán olvashatják el.

Ballecer azt mondta a Rome Reportsnak, hogy a célja egy olyan hely létrehozása volt, ahol a játékosokat kevésbé toxikus környezet fogadja, és ahol a közösségépítésre koncentrálhatnak. A szerverre olyan embereket hívhatunk meg, akik kreatívkodni szeretnének, valamint felépíteni egy olyan környezetet, melyben kifejezhetik magukat és kapcsolatokat építhetnek. Az atya szerint ezek a kapcsolatok a legfontosabbak, végső soron ezek miatt hozta létre a szervert.

A katolikus pap (aki egykor teches blogot is írt) úgy véli, hogy az egyház a technológia segítségével annyi embert érhet el, amennyit csak szeretne. Miközben ezzel kísérleteznek, bizonyára hibákat is el fognak véteni, de ha nem próbálkoznak, sosem tudják majd kihasználni a technológiában rejlő lehetőségeket. (…)

A teljes cikk itt olvasható el.