Kezdőlap A lelkiatya válaszol Számítanak az anyagiak a párkeresésnél?

Számítanak az anyagiak a párkeresésnél?

Családi pénzügyek

Tisztelt Lelkiatya! Fél éve ért véget egy ötéves kapcsolatom (az első hosszú kapcsolatom). Próbálnék elkezdeni párt keresni (32 éves férfi), olyan személyt, akinek számít a megélt hit, ami egy nyugodt, boldog családi életben tud kiteljesedni. Második megtérésemet élem, azt érzem, az Úr azt ültette a szívembe, hogy legyen családom. Az egyetemet sajnos nem tudtam teljesíteni, nem találtam meg azt az igazi hivatást, amit az Úr nekem szánt. De van fix munkahelyem már öt éve, ahova nem kényszerből járok és hivatásként élem meg. Nem vagyok az anyagi világ rabja, de nagyon tartok ettől a részétől a párkeresésnek, hogy a mai világ azt támasztja férfiak felé hogy X összegű fizetés alatt ne akarj családot, Y félretett pénz nélkül nem számítasz emberszámba. Ha hitelt veszel fel X száz ezres fizetés alatt, akkor szintén bolond vagy. A környezetemben nagyon sokan házat örökölnek, és még így is siránkoznak, többre vágynak. Én családi oldalról sok mindent nem tudok kapni (édesapám alkoholista, amióta az eszemet tudom). Így hogy merjek belevágni bármibe is? Hogyan imádkozzak, hogy álljak a dologhoz, hogy az ne emésszen fel és pozitív maradjak?

Kedves Levélíró! Nagyon örülök, hogy ilyen komolyan és helyesen gondolkodik az életről, a házasságról, a hitről. Valóban óriási kincs, ha a házastárs is hívő ember, és így az élet legalapvetőbb kérdéseiben egyetértenek: házastársi hűség és szeretet minden körülmények között, gyermekáldás elfogadása, a hit gyakorlása, a gyermeknevelés alapelvei, az emberi és isteni értékek elsőbbsége az anyagiak fölött stb. Igyekezzen ilyen házastársat találni, akivel ezekben a legfontosabb kérdésekben teljesen egyetértenek! (Próbálkozhat akár katolikus társkeresővel is: parkatt.hu).

Szerényebb anyagi körülmények között is lehet nagyon boldog életet élni. Úgy gondolom, hogy ha valaki helyes gondolkodású, és valóban megszereti Önt, az nem törődik az anyagi nehézségekkel, hanem azt mondja, hogy ezeket megoldjuk majd valahogyan együtt. A szerényebb anyagi körülmény talán egy jó szűrő is, csak az fog belekezdeni egy komolyabb kapcsolatba Önnel, aki nem az Ön pénztárcáját, nem a kényelmes körülményeket, hanem valóban Önt szereti.