Kezdőlap Hírek Szeretetnap Győrben – új helyszínen, de változatlan céllal

Szeretetnap Győrben – új helyszínen, de változatlan céllal

Az idei évben június 10-én, új helyszínen, a Dunakapu téren rendezi meg a Szeretetnapot a Győri Egyházmegye. Az „Adj örömmel!” mottóval meghirdetett jótékonysági kulturális és gasztronómiai fesztivál 10 órakor püspöki szentmisével kezdődik a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban.

Szeretetnapon jelen lesz Böjte Csaba ferences szerzetes, valamint a dévai Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban élő fiatalok egy kisebb csoportja. A szervezők 11 órától gyermekprogramokkal, Karitász-játszósarokkal, a Tudor Játékcsalád egyedi készítésű táblás stratégiai játékaival, sportbemutatóval és koncertekkel várják az érdeklődőket a Dunakapu téren. A rendezvény bevételét – a hagyományhoz híven – a Győri Egyházmegye a dévai Szent Ferenc Alapítvány javára ajánlja fel.

A Dunakapu téren felállított színpadon 11 óra 15 perckor Veres András győri megyéspüspök, Rózsavölgyi László, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Oktatási, Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottságának elnöke, valamint Böjte Csaba OFM köszönti a jelenlévőket. Ezt követi 11 óra 30 perctől a FaceTeam Akrobatikus Sportszínház kosárlabda-bemutatója, 12 órától a győri Szentlélek-templom ifjúsági zenekarának imádságos dicsőítése. A Vaskakas Bábszínház Bob és Bobek című előadására 13 órakor kerül sor. A Győri Audi ETO KC játékosai által aláírt mezre 15 órától lehet licitálni. A jótékonysági árverés után, 15 óra 30 perctől Vastag Csaba ad koncertet, ezt követően a Friends Big Band zenél. Az esemény 18 órakor a dévai Szent Ferenc Alapítvány fiataljainak előadásával folytatódik, majd Böjte Csaba OFM elmélkedésével és a Nemadomfel Együttes fellépésével zárul.

A szervezők fenntartják a programváltozás jogát.

Győri Egyházmegye Sajtóirodája