Kezdőlap A lelkiatya válaszol Széthullik a Szentostya

Széthullik a Szentostya

Tisztelt Lelkiatya! Nem tudom szó nélkül hagyni a következő esetet. Egy templomban szolgálok mint akolitus. A miséző pap a könyv felett töri meg a Szentostyát, és a morzsák széthullanak. Sajnos nem tehetek semmit…

Kedves Levélíró! Nagyon szomorú és fájdalmas az, amit leír. Krisztus Testének, az Eukharisztiának darabjait az Egyház mindig is a legnagyobb tisztelettel kezelte, a kelyhet és a paténát gondosan purifikálta. Igen sokszor a Krisztus Teste iránti tisztelet hiánya azt jelzi, hogy az illető papnak az eukharisztikus jelenlétbe vetett hite is nagyon csökevényes, vagy akár teljesen hiányzik.

Próbáljon valamit tenni. Szóljon az atyának négyszemközt, és kérje meg őt, hogy a paténa felett törje meg Krisztus Testét. Jelezze neki, hogy látja a könyvre eső morzsákat. Ha ez nem járna eredménnyel, akkor próbáljon valaki mást is megkérni arra, hogy jelezze ezt az atyának. Lehetőleg olyan személyt kérjen meg, aki jó kapcsolatban van vele. Ha ez sem jár sikerrel, jelezze az egyházmegye helynökének.