Kezdőlap A lelkiatya válaszol Szexoldalakat nézek az interneten

Szexoldalakat nézek az interneten

Tisztelt Lelkiatya! Hívő, vallásomat gyakorló, házasságban élő férfi vagyok. Feleségemet szeretem, felnőtt gyermekeink vannak. Feleségemet nőgyógyászatilag több mint 12 éve megműtötték. A szexuális kapcsolatot azóta nem igényli, erre való tekintettel azt én sem erőltetem, elfogadom, és megértem őt. Viszont elég sok időt töltök az interneten, és megvallom, szexuális oldalakat is felkeresek. Kettős érzésem van; ilyen alkalmak után néha elkeseredem gyengeségemen, máskor úgy veszem, hogy ha minden erőmet ezek elkerülésére fordítanám, még jobban törekednék az így néha szerzett talmi örömökre. És, nem tagadom, ilyenkor is áldozok, bűnbánó lélekkel. Részt veszek a közösségünk karitász munkájában, az idősek otthonában rendszeresen betegeket látogatok, zarándoklatokon együtt vagyok a többiekkel. Hiszem, hogy Istent megtaláltam, Istentudónak tartom magam, de a fent soroltak miatt félek, mert nem akarom, hogy Őt megsértsem, vagy az Ő országát elveszítsem.

Kedves Levélíró! Nagyon örülök annak, hogy szerető családban él, őszintén éli a hitét, segít a rászorulóknak. Örülök annak is, hogy a felesége betegségét, helyzetét el tudta fogadni, és ezzel együtt tudja őt szeretni.
Sajnos az internet igen sok erkölcsi szempontból helytelen és romboló tartalmat is könnyen elérhetővé tesz. Maga ez a helyzet is nagyon káros és helytelen. Ahogyan egy üzlet polcaira sincs joga az üzlettulajdonosnak mérgező, vagy káros ételeket kitenni, és nem a vásárlóra bízzák, hogy a mérgező ételeket majd talán kikerüli, éppen így szellemileg, lelkileg romboló tartalmakat sem volna szabad a szellemi piacra, a világhálóra kitenni, és nem pl. a 8-10 éves gyerektől kellene elvárni, hogy majd ezeket talán sikerül kikerülnie.
Igen sok embernek probléma az, amit őszintén leírt. Azt javaslom, hogy amikor gyónik, mindig gyónja meg ezt a bűnét is, és amikor úgy érzi, hogy inkább gyöngeségből, nem hideg szándékosságból és nem hosszú időn át követte el, akkor áldozhat ilyen állapotban.
Próbálja kerülni az ilyen tartalmakat. Igyekezzen elkerülni az olyan helyzeteket is, amikor módja lenne ilyesmit nézni.