Kezdőlap A lelkiatya válaszol Szövetség az ördöggel

Szövetség az ördöggel

Kedves Lelkiatya! Tényleg létezik olyan, hogy valaki szövetséget köt az ördöggel? Isten óvjon ettől, csak olvastam Gabriele Amorth ördögűző atya könyvét, és elgondolkodtatott.

Kedves Levélíró! Köszönöm a kérdését, ami egy ritka, de annál rettenetesebb következményekkel járó jelenségre kérdez rá. A Gonosz valóban létezik. És valóban vannak emberek, akik valamilyen konkrét módon az ő szolgálatába szegődnek, szövetkeznek vele. Esetenként cserébe a Gonosztól különleges hatalmat kapnak.

Volt egy sátánista szektába keveredett ismerősöm, aki elmondta, hogy kezdetben olyan technikákra tanították őket, amellyel másokat befolyásolni tudnak (pl. koncentráció és negatív kívánságok segítségével belezavarni a tanárt a magyarázatba, összeveszejteni embereket), ám később megtudta, hogy vannak a szektának olyan tagjai is, akik aláírt levéllel kötelezték el magukat a Gonosz szolgálatára.

Az ilyen megkötözöttségből való szabadulás nagyon nehéz. Mire valaki eljut a szabadulásig, igen gyakran sok minden megsebződik, vagy teljesen tönkremegy az életében és körülötte.