Kezdőlap Hírek Szülési szabadságon a miniszterelnök

Szülési szabadságon a miniszterelnök

Ráér babázni, a munka megvárja.

Csütörtökön a 37 éves Jacinda Ardern Új-zélandi miniszterelnök a történelem második megválasztott vezetőjévé vált, aki úgy adott életet gyerekének, hogy éppen hivatalban van. Az örömteli esemény alkalmából hat hétig szülési szabadságát tölti, addig is kormányfői teendőit Winston Peters miniszterelnök-helyettes látja el, de ő is folyamatosan követi a parlamenti történéseket.

Jacinda Ardern (@jacindaardern) által megosztott bejegyzés,

Friss közleményében így nyilatkozott: „Minden olyan érzelmen keresztül megyünk, amin egy új szülő szokott. Egyúttal nagyon hálásak vagyunk minden kedvességért és jókívánságért, melyeket az emberektől kaptunk. Köszönjük.”

Jacinda Ardern 1856 óta ő a legfiatalabb miniszterelnök Új-Zélandon. Októberben választották meg, januárban jelentette be, hogy párjával, Clarke Gayford-dal gyerekük lesz.

„Nem én vagyok az első nő, akinek több területen kell helytállnia. Nem elsőként dolgozom és lesz gyerekem is, sokan csinálták már előttem” – nyilatkozta idén egy Új-zélandi rádióban.

Az első miniszterelnöknő, aki hozzá hasonlóan hivatali ideje alatt szült, Benazir Bhutto pakisztáni miniszterelnök volt 1990-ben. Érdekesség, hogy Jacinda Ardern babája szintén június 21-én, Benazir Bhutto születésnapján jött a világra.

Forrás: BBC

Gyermeket váró anya imádsága