Kezdőlap Hírek Tapasztalatok és jó gyakorlatok a házasság megerősítésére

Tapasztalatok és jó gyakorlatok a házasság megerősítésére

2018 a családok éve

Szerelem, bizalom, intimitás, elköteleződés, hűség és hűtlenség, krízis, elfordulás, megújulás –mindez benne van egy házasság történetében, főként, ha több éve, évtizede tart. A hazánkban idén február 13-20. között, immár tizenötödik alkalommal megrendezett Házasság hetéhez kapcsolódva, a Bízd Rá Magad portál segítő szakemberei elgondolkodtató és egyben párkapcsolati jó gyakorlatokat is bemutató programra várják az érdeklődőket, melynek helyszíne a budapesti D50 Kulturális Központ.

A 2022. február 19-én, szombaton du. 4 órakor kezdődő eseményen köszöntőt mond Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek, aki videóüzenetben szól majd a jelenlévőkhöz. A program során részesei lehetünk két izgalmas és mélyreható kerekasztal-beszélgetésnek: Zsuffa Tünde író a dr. Csókay András-Altay Daniella házaspárt és Marton Zsolt váci püspököt, az MKPK Családügyi Bizottságának elnökét kérdezi a hit házasságban betöltött szerepéről, valós veszélyekről, megélt küzdelmekről és a tragédiák feldolgozásáról. Megtudhatjuk, hogy milyen kísértések jelentkezhetnek egy pár életében, emellett szó lesz a megbocsátásról és az újrakezdés lehetőségéről is.

A „Hogyan maradjunk együtt egy életen át?” című kerekasztal-beszélgetés többek közt egy házasság megújításának lehetőségeit, a Gordon-módszer által támogatott pozitív kommunikációt, a családközösség hatásait, a kreatív családpasztorációs tevékenységet és a kríziskezelés fontosságát emeli fókuszba. A beszélgetés résztvevői a Családegyetem, az EFT Alapítvány, a Gordon Kiadó, a Házas Hétvége és a Magyar Schönstatt Családmozgalom képviselői.

A rendezvényhez kapcsolodóan a Bízd Rá Magad „Élménytér-ahol együtt játszunk” címmel online, országos házasság megerősítő, párkapcsolat gazdagító játékot is indít 2022. február 20-án, melynek március 26-i online zárórendezvényén Pál Feri atya előadása, tanúságtételek és értékes nyeremények várják majd a játékba bekapcsolódott házaspárokat. Ennek részleteit is megismerhetjük a február 19-i eseményen.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

További információ és regisztráció itt

A rendezvényt az EWTN Katolikus TV élőben is közvetíti. A helyszíni részvétel az aktuális járványügyi szabályok betartásával lehetséges.

A „Bízd Rá Magad” portálról:

2014-ben Erdő Péter bíboros úr kezdeményezésére jött létre a 72 Tanítvány Mozgalom, amelynek fő feladata, hogy a katolikus értékrendű, elkötelezett szervezeteket és csoportokat támogassa, munkájukat összehangolja, értékeiket, céljaikat közösen képviselje és megjelenítse, illetve, hogy kiépítsen egy szakmai hálózatot, és működtesse azt. A mozgalom család munkacsoportjában 4-5 éve merült fel az igény a bizdramagad.hu létrehozására. A honlap a NEK eredetileg tervezett időpontjában, 2020-ban elindult – a tavaly megrendezett világeseményen Erdő Péter a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus tartós gyümölcsének nevezte az oldalt.

bizdramagad.hu honlap egyedi, tematizált ajánlásgyűjteményében az emberi életút sokféle kihívásával kapcsolatban találhatunk valós, gyakorlati segítséget, legyen szó pl. gyermekvállalásról, gyereknevelésről, párkapcsolatról, függőségekről, időskorú/beteg hozzátartozó gondozásáról, pszichológiai, érzelmi elakadásokról vagy bármilyen személyes nehézségről. Több, mint száz, elsősorban katolikus segítő szervezetet, „jó gyakorlatot” mutat be az oldal, akik számos módon tudnak támaszt, kapaszkodót nyújtani a hozzájuk fordulóknak (pl. segélyhívó, pszichológiai és mentálhigiénés segítség, önsegítő kör, lelkigyakorlat, lelki vezetés, zarándoklat, tanfolyam, online társkereső, betegápoló közvetítő szolgáltatás, stb.).

A Házasság hetéről:

A másfél évtizede megrendezett országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

Részletek: http://hazassaghete.hu/