Kezdőlap Hírek Teréz anya Kalkutta társvédőszentje lett

Teréz anya Kalkutta társvédőszentje lett

Teréz anya Kalkutta társvédőszentje lett
Teréz anya szobra Indiában (Forrás: Wikipédia)
Örömteli hírről számolt be a Vatikáni Rádió szerkesztősége: Teréz anya Kalkutta társvédőszentje lett szeptember 5-én, liturgikus emléknapján.

A döntés alapja benne van abban a gondolatban, melyet Ferenc pápa mondott 2016. szeptember 4-én, a római szenttéavatáson:

„Teréz anya egész élete során az isteni irgalom nagylelkű adományozója volt, amikor azt mindenki számára elérhetővé tette…”

A kalkuttai székesegyházban, kedden tartott szentmise keretében nyilvánította Thomas D’Souza, a város érseke Teréz anyát a kalkuttai főegyházmegye társvédőszentjének. Így Kalkuttai Szent Teréz Xavéri Szent Ferenc mellett a tízmilliós metropolisz patrónája lett.

Vallásközi megemlékezés a szent kalkuttai sírjánál

Teréz anya a fáradhatatlan szeretet jelképe, nem csak a keresztények számára, hiszen a különféle vallások tagjai szintén szerették és tisztelték őt szerte a nagyvilágon, de jeles módon éppen Kalkuttában. Erről tanúskodott az a szeptember 4-i megemlékezés is Teréz anya sírjánál, melyen szikh, hindu, muszlim és buddhista vallási vezetők és hívek vettek részt. Jelen volt az esemény nagy szorgalmazója, Nyugat-Bengál miniszterelnöke, Mamata Banerjee, aki tavaly részt vett Teréz anya római szenttéavatásán is.