Kezdőlap Hírek Tragikus körülmények között halt meg a magyarbánhegyesi plébános

Tragikus körülmények között halt meg a magyarbánhegyesi plébános

Tragikus hirtelenséggel és módon hunyt el Magyarbánhegyes község plébánosa: Fabisz Ákos atya a templom tornyából zuhant ki, a település a saját halottjának tekinti a hét éve felszentelt fiatal papot. A teljes cikket a 777 oldalán olvashatják el.

„Őszinte megrendüléssel és szívből jövő fájdalommal közöljük a lakossággal, a hívőkkel, mindazokkal akik szerették és tisztelték Fabisz Ákos katolikus plébánost , hogy ma délután tragikus hirtelenséggel elhalálozott. Plébános úr pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Munkássága, lénye, közösségre ható ereje, vidámsága, végtelenül hiányozni fog” – olvasható a magyarbánhegyesi település közösségi oldalán, amelynek borítóképét feketére cserélték a tragédia után.

A település törölte a vasárnapi adventi ünnepséget, helyette 12 órától közös imádságra hívják a hívőket, így emlékezve szeretett plébánosukra. A református egyházközség is megrendülten fejezte ki részvétét az eset kapcsán.

Ákos atya korábban a szegedi dómban szolgált káplánként, 2012-ben szentelték pappá, Magyarbánhegyesen volt először plébános. A helyiek nagyon szerették, a megyei hírportál “A házszentelések rekordere” címmel közölt róla portrét, még 2016-ban, ahol maga is kifejezte mennyire szereti a falut (…).

Fotó: kistemplom-csongrad.hu