Kezdőlap Hírek Újabb állam dönt az abortusz legalizálásáról

Újabb állam dönt az abortusz legalizálásáról

Kisgyerek intelmei szüleihez abortusz
Újabb államban kerül a törvényhozók elé az abortusz legalizálása. Az ez ellen felszólaló püspök felhívta a queenslandi parlament figyelmét, hogy nézzenek a számok mögé: lássák az életeket a számok mögött.

Amikor az abortuszról beszélünk, akkor két életről beszélünk, anyáról és a gyermekről: mindkettő számít” jelentette ki Mark Coleridge brisbani érsek. „Fontos, hogy beszéljünk a nők jogairól, de mi van a meg nem született gyermekek jogaival? Vagy nincs valódi emberi státusuk?” Az érsek egy queenslandi javaslatra reagált, amely szerint legfeljebb a 22. hétig legális lenne az abortusz. Ezen kívül megtiltaná, hogy a tiltakozók az abortuszklinikákat 150 méteren belül megközelítsék.

Az orvosok megtagadhatják az abortuszok lebonyolítását, ha erkölcsi ellenvetéssel élnek, de ebben az esetben egy másik orvoshoz kell irányítaniuk a betegeket.

Jelenleg a művi terhességmegszakítás illegális Queenslandben, kivéve, ha az orvos úgy ítéli meg, hogy az anya fizikai vagy lelki egészsége súlyos veszélyben van. A Jogi Reform Bizottság javaslatot tett a tiltás büntető törvénykönyvből való törlésére.

A törvényjavaslat ellenzői azzal érveltek, hogy míg a javaslat támogatói végig egészségügyi szempontokról beszéltek, valójában akár pénzügyi vagy eugenetikai okokból is lehetőséget biztosítanának a terhesség megszakításra. „A törvényjavaslat szerint az abortusz mindaddig megengedett, amíg két orvos úgy ítéli meg, hogy azt minden körülmények között végre kell hajtani” – mondta Coleridge érsek. Ezért ez alapvetően erkölcsi kérdés, mely élet és halál kérdéseire vonatkozik.

Sok nő kétségbeesésből választja a gyermeke elvételét. Akik ezt támogatják, nem mutatnak más választási lehetőséget. A társadalom számára fontos, hogy biztosítson más lehetőséget az abortuszt fontolgató nőknek. Valós segítséget kell nyújtani a nehéz helyzetben lévőknek. Ha az anya nem kívánja felnevelni a gyermeket, több házaspár szívesen fogadná a csecsemőt.

Mint korábban beszámoltuk róla, az utóbbi időszakban egyre több országban oldják fel az eddigi tiltásokat. Nagy meglepetés volt a katolikus Írország népszavazásának eredménye. A referendumokat több helyen komoly tüntetések előzték meg.

A helyi média szerint egyelőre bizonytalan, hogy a törvényjavaslatot támogatni fogják-e.

Forrás: Cruxnow

Imádkozzunk a magzatokért.

Székely János imája a gyermekre várókért

A véleményeket, hozzászólásokat várjuk a bejegyzés Facebook posztja alatt.