Kezdőlap Hírek Újabb három templomot gyújtottak fel Chilében

Újabb három templomot gyújtottak fel Chilében

Újabb három templomot gyújtottak fel
A kép illusztráció.
Január 16-ra virradó éjjel további három katolikus templomot gyújtottak fel Chilében, a Ferenc pápa megérkezését követő órákban – adják hírül a helyi hírügynökségek.

Két templom Cuncóban, Santiago de Chile-től 700 km-re található Araucania tartományban, ahova a Szentatya szerdán látogat el. A tűzoltóság jelentése szerint a két templomot egyidőben gyújtották fel. A harmadik tűzeset az Isteni Gondviselés Anyja elnevezésű plébániát érinti Puente Alto városnegyedben, a főváros szélén. Szemtanúk szerint egy öt személyből álló csoport dobott bombákat az istentiszteleti hely ajtajához és chilei és vatikáni zászlókat égettek.
E három templom felgyújtásával összesen kilencre emelkedett a katolikus templomok ellen elkövetett támadások száma az elmúlt napokban Chilében.
Az AP hírügynökség szerint az elmúlt években a Mapuche indiánoktemplomokat gyújtottak fel, hogy ezzel is felhívják a figyelmet követelésükre, hogy adják vissza ősi földjeiket és ismerjék el nyelvüket. Az nem világos, hogy a mostani gyújtogatások mögött ki áll. Ferenc pápa chilei útja során találkozik az őslakos népek képviselőivel.

Forrás: Vatikáni Rádió
Fotó: Pixabay

Keresztény remény a háború földjén

A világ számos pontján jelen lévő keresztényüldözés a közel-keleti események kapcsán kapja a legtöbb figyelmet. Kocsis Fülöp számol be ottani látogatásáról.