Kezdőlap Hírek Újabb terrortámadás a Notre-Dame székesegyházban, hárman meghaltak

Újabb terrortámadás a Notre-Dame székesegyházban, hárman meghaltak

Csütörtök délelőtt késes támadás történt a nizzai Notre-Dame bazilikában. Az esetnek három halottja van. Az egyik áldozat még ki tudott menekülni a templomból, de az utcán belehalt a sérüléseibe.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter a Twitter közösségi portálon bejelentette: válságstábot hívott össze a helyzet megvitatására.

Christian Estrosi polgármester a Twitteren azt írta, hogy úgy tudja, hogy terrortámadás történhetett, az elkövetőt pedig meglőtték, majd elfogták.

A polgármester elmondása szerint az elkövető, akit kórházba szállítottak azt kiabálta: Allah Akbar!

Nemrég a Twitterre több felvétel is felkerült, amin látszik ahogy kommandósok hatolnak be a székesegyházba.

Egyes értesülések szerint az egyik halott a Notre-Dame székesegyház gondnoka volt.

Franciaországban sajnos az utóbbi években gyakran hallhattunk hasonló szörnyűségekről, legutóbb egy történelemtanár esett terrortámadás áldozatául. Samuel Paty bűne az volt, hogy a szólásszabadságról tartott óráján két Mohamed-karikatúrát is bemutatott diákjainak. A képek bemutatása előtt szólt a muszlim vallású diákoknak, hogy nyugodtan menjenek ki a teremből, ha sértőnek érzik a képeket. Aznap a tanítás után egy iszlamista elkapta őt az iskola parkolójában elkapta, és levágta a fejét.

A Le Figaro rendőrségi forrásai szerint Avignonban késsel támadt rendőrökre egy férfi, őt 11 óra 15 perckor agyonlőtték.

Forrás: AFP/Le Monde