Kezdőlap Hírek Újra bajnok lett a 88 éves apáca

Újra bajnok lett a 88 éves apáca

Negyvenötödik (!) Ironman versenyét is megnyerte Madonna Buder nővér: a római katolikus apáca 88. életévében jár, de még mindig örömmel és rendkívül eredményesen versenyez korosztályában. Hatalmas rajongótábora van, a templomba is futva megy, míg a börtönben lévőket gyakran biciklivel látogatja meg. A teljes cikket a 777 oldalán olvashatják el.

Madonna Buder nővér története egészen hihetetlen: a most 88 éves apáca negyven évvel ezelőtt kezdett el sportolni, miután egyik rendtársa felhívta a figyelmét az egészséges mozgásra. A szelíd apáca annyira komolyan vette a tanácsot, hogy négy évvel később már triatlon versenyen állt rajthoz, ami egy kifejezetten kemény sportág, hiszen pihenés nélkül kell úsznia, kerékpároznia, majd pedig a célba futni.

Buder nővér elképesztő akaraterejének köszönhetően hamar sikeres lett: immáron negyvenöt versenyt nyert meg a korosztályában, és több mint háromszáz viadalon indult el.  Valóságos reklámarca lett az egészséges életmódnak, és annak hogy soha nem késő elkezdeni sportolni: a világ egyik legnagyobb sportszergyártó cége külön kampányt indított az apácával. Kifejezetten kreatív és humoros videó is készült a Nike jóvoltából: