Kezdőlap A lelkiatya válaszol Újra megtértem

Újra megtértem

Kedves Lelkiatya! Fiatal egyetemista vagyok és pár hónapja úgy érzem, hogy újra megtértem. Újra komolyan veszem a hitemet, az Istennel való kapcsolatomat, a szentmisére való fizikai és lelki jelenlétet, a szentgyónást és rendszeres imádságot. Mindezek rendkívül boldoggá tesznek! Sok mindennek betudható ez, de legfőképpen egy nagyon barátságos ifjúsági közösségnek ahová Isten elvezetett. Nagyon jó szívű egyetemistákat és papokat ismertem meg itt.
Ami miatt kissé aggódom, vagyis szomorkodom, hogy mivel hamarosan befejezem az egyetemet, mert lediplomázom, haza fogok költözni és távol leszek ettől a közösségtől. De tudom azt, hogy többé nem akarok letérni erről az útról, azonban otthon kevés a katolikus értékrendű hozzátartozóm. Arra gondoltam, hogy mivel ebből a kollégiumi lelkészségből egészen összebarátkoztam az egyik pappal, aki gyakran utazik abba a városba, ami közel van az én szülővárosomhoz, felkérem lelki vezetőmnek. Mi a véleménye?

Kedves Levélíró!

Nagyon örülök annak, hogy éli a hitét, imádkozik, él a szentségekkel. Valóban hatalmas öröm kegyelemben, Krisztussal élni!

Örülök annak is, hogy szeretné ezt otthon is megőrizni. Nagyon jó gondolatnak tartom a lelkivezetői felkérést. A pap egyik legfontosabb feladata a lelkivezetés. Bátran kérje meg az atyát erre!

Próbáljon otthon közösséget szervezni! Akár csak egy 3-5 fős kis imacsoportot!

Tartson ki a Biblia olvasásában, az imádságban, a krisztusi életben!