Kezdőlap Az év minden napjára 10 ok, amiért 35 év felett is érdemes gyermeket vállalnod

10 ok, amiért 35 év felett is érdemes gyermeket vállalnod

10 ok, amiért 35 év felett is érdemes gyermeket vállalnod
Közhely, hogy napjainkban különféle okok miatt egyre inkább kitolódik a gyermekvállalás. Az alábbi cikk írója, Shannon Peavey arra hívja fel a figyelmet, lehet, még jobban is járhatsz, ha a várva várt bébi később születik meg. A teljes cikk a keresztenycsalad.blog.hu-n olvasható el.

Az Egyesült Államokban egy 2014-ben publikált jelentés szerint minden ötödik gyermeket egy 35 éves vagy annál idősebb anya hoz világra és az elmúlt 10 évben ez a tendencia egyre csak erősödik. Az idősebb édesanyák aránya egyedül 2012-ben három százalékkal nőtt.

Miközben igaz az is, hogy fizikai és orvosi értelemben a nők életkorának előrehaladtával a teherbe esés vagy a gyermekszülés nem válik könnyebbé, mégis számos előnye van a későbbi gyermekvállalásnak. Ha úgy érzed, hogy hasonló cipőben jársz, ne ess kétségbe, lehet, hogy te nevetsz a végén!

1. Elég idős és bölcs vagy már ahhoz, hogy eldöntsd az életedben, mi a fontos és mi nem

Az idősebb anyukák egyszerűen már több időt töltöttek el a bolygón, mint a fiatalabbak. Többet utaztak, többször tapasztaltak meg nehezebb vagy könnyebb időszakokat, több dolgot vittek már véghez és sokkal inkább tisztában vannak a lehetőségeikkel. „Sokkal inkább képes vagyok eligazodni a gyermeknevelési tanácsok között, kiválasztani és megvalósítani közülük azokat, melyek számomra hasznosak lehetnek,” mondja Leah, aki 40 évesen a három illetve egy éves Ella és Vivienne anyukája. A gyermeknevelés minden kihívásánál, a konfliktuskezeléstől a vészhelyzetekre való felkészülésig vagy akár a történtek átéléssel való elmésélésekor jól fog jönni az eddig felhalmozott élettapasztalat. Hamar ki fog derülni, hogy te vagy az ász!

2. Épp elég időd volt egy magasabb szintet elérni, megalapozni a karriered, és ahhoz, hogy saját magad számára is bizonyíts

Mind a munkavállaló, mind a nem dolgozó gyermekvállalásra készülő anyák elmondták, hogy jóval több lehetőséget tartogat a számukra az a tény, hogy már némi karrier áll mögöttük. Eldönthetik, hogy ugyanúgy folytatják a munkájukat mint eddig, ami valószínűleg anyagilag megengedi majd a számukra egy bébiszitter alkalmazását is, vagy visszavesznek egy keveset azért, hogy némi rugalmassághoz, plusz időhöz jussanak a munkanapjaik során. Végül pedig dönthetnek úgy is, hogy egyet hátralépnek egy rövid szünet kedvéért tudva azt, hogy bármikor képesek lesznek majd az elejtett fonalat felvenni.

Egy 48 éves ügyvédnő Melissa, aki az 5 éves Lídia és a 7 éves Jack édesanyja, a következőket mondja: „A karrieremmel kapcsolatos a kezdeti ambícióimat magam mögött hagytam és képes voltam váltani … ugyanakkor még mindig van elég tapasztalatom ahhoz, hogy visszatérjek és ugyanolyan erőbedobással dolgozzak újra mint korábban, ez csupán a döntésemen múlik.”

3. A szüleid, nagynénik és nagybácsik már valószínűleg elérték a nyugdíjas kort és sokkal inkább elérhetőek, mint korábban

Számos idősebb anyuka számolt be arról, hogy milyen hálás a szüleinek vagy más családtagjának azért, mert elérhetőek és hajlandóak a gyermekeire vigyázni, ugyanakkor néhány évvel ezelőtt ők még a munkájuk miatt ehhez túl elfoglaltak lettek volna. Szintén beszámoltak arról, hogy a nagyobb családi összejöveteleken vannak olyan idősebb unokatestvérek, akik eljátszanak a kisebb gyermekeikkel, mialatt tudnak egymással beszélgetni a felnőttek.

4. Az iskolatársaid és barátaid már előtted járnak – így hasznos tanácsokkal láthatnak el

Biztosan vannak olyan gyermekes barátaid, akik már átmentek azokon a dolgokon, melyek még előtted állnak. Az ő tapasztalatuk és tanácsuk felbecsülhetetlen. Végül pedig a bónusz: könyörögni fognak, hogy neked adhassák a már teljesen feleslegessé vált cuccaikat, mint például ruhákat, cipőket és játékokat. Ne hagyd veszendőbe menni ezeket a gazdátlan kincseket, melyekhez további ráadást jelentenek az etetéssel, altatással, szabadidős programokkal, iskolaválasztással stb. kapcsolatos tanácsok is.

5. Fiatalabbnak fognak gondolni, mint amilyen valójában vagy

Mit gondolsz arról a mondásról, hogy „a gyerekek fiatalon tartanak”? Amikor majd megpróbálják kitalálni, hogy igazából hány éves vagy, miután megnézték a képeket a kicsikről a munkahelyi gépeden, vagy összetalálkoznak veled és egy dupla babakocsival, senki nem fogja tudni, valójában hány éves vagy. Minimum öt évvel fiatalabbnak fognak nézni. Jobb is mindenkit meghagyni ebben a hitben, nem igaz?