Kezdőlap Az év minden napjára A boldogságért meg kell küzdeni

A boldogságért meg kell küzdeni

Kathleen Norris a házasság felbonthatatlanságáról
Amerikában Kathleen Norris katolikus regényírónő gyönyörű érveléssel szállt síkra a házasság felbonthatatlansága mellett:

„A házassági kölcsönös nyilatkozat a szeretet állandóságának szikláját alapozza meg. Hűnek lenni betegségben és egészségben, gazdagságban és szegénységben egészen a halál órájáig – és félre most minden magyarázgatással –: ez a legelső kötelesség az élet minden viszonylatában. Nem is jöhet szóba, hogy keserű vagy édes napokat hoz-e az élet, hogy >>boldognak<< érzi-e magát a házasok bármelyike. Az öregebbek tudják, hogy a nehezebb út mindig az igazi, s hogy a házasélet boldogságát nem a lakodalmas autók száma, a nászajándékok, a nászutazás s az első napok mámora teszik.
Csak lassanként jönnek rá az
új házasok, hogy a boldogságot nem lehet csak egyszerűen megtalálni, hanem azért meg is kell küzdeni, mégpedig kölcsönös türelemmel és önmegtagadással. A boldogság kulcsa miben rejlik tehát? A hűséges kitartásban és a házasság felbonthatatlanságában. Így válik valóra az Írás szava: >>Isten országa bennetek vagyon!<<”

Tanácsok férjeknek és feleségeknek a családi békéért

Fotó: Pixabay