Kezdőlap Az év minden napjára A legfőbb cél

A legfőbb cél

A legfőbb cél
Kell, hogy legyenek álmaink, de figyelnünk kell, hogy ezek ne tereljék el figyelmünket arról, mi a legfontosabb cél az életben.

Gyakran megkérdezik tőletek: Mi szeretnél lenni? Erre természetesen különféle válaszokat adtok. Életünk nagyszerű lehetősége, hogy különféle célokat tűzhetünk ki magunk elé. Különféle tanulmányok elvégzése, jó állás, szép otthon, boldog házasság, autó és egyebek. Ez mind jogos kívánság lehet, de közben nem szabadna megfeledkeznünk Jézus figyelmeztetéséről: Ne feledkezzünk meg a legfontosabbról, életünk megszenteléséről. Egy idős lelkipásztor ezt tanácsolta egy fiatalembernek:

Tűzzön ki maga elé egy komoly célt, és tartson ki mellette. A keresztény életnek a kardhoz kell hasonlítania, amely egyetlen hegyben végződik, nem pedig söprűhöz, melynek szanaszét futnak szálai. Nem ok nélkül figyelmeztet Jézus: Aki kezét az eke szarvára tette, ne tekintsen hátra! Nagy hiba, ha százféle célt kergetünk és elaprózzuk magunkat. A legfőbb célja minden kereszténynek: Jó embernek, szent embernek lenni. Ezzel biztosítjuk örök célunk elérését.”

(Részlet György Attila: Örömhír a gyermekeknek című könyvéből.)

Fotó: Pixabay