Kezdőlap Hírek Ars Sacra 2021: Június 15-ig várják a jelentkezéseket

Ars Sacra 2021: Június 15-ig várják a jelentkezéseket

Az idei évben a megszokotthoz képest korábban, már szeptember 4-én elkezdődik az Ars Sacra Fesztivál. Ennek oka, hogy a kulturális programsorozat megrendezését a szervezők a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus időpontjához igazították.

Az Ars Sacra Fesztivál évek óta olyan programokat kínál, amelyeken számos művészeti ágon keresztül rácsodálkozhatunk a zsidó-keresztény európai kultúra gazdagságára, a hit és a szakrális világ mélységeire. Konferenciák, koncertek, irodalmi estek, kiállítások ingyenesen látogathatóak.

A szervezők lehetővé teszik, hogy művészek, közösségek csatlakozzanak produkcióikkal önkéntesen a fesztivál műsorfolyamához.

A felhívás szerint múzeumok, kiállítóhelyek, galériák és műtermek szakrális kiállítással, tárlatvezetéssel és múzeumpedagógiai foglalkozásokkal csatlakozhatnak. Várják képző- és iparművészek, valamint zeneművészek jelentkezését is. Természetesen színházak szakrális témájú előadásaikkal, iskolák versmondó esttel, zenei műsorokkal, hely- és művészettörténészek, építészek tematikus séták, kirándulások szervezésével is gazdagíthatják a fesztivál programkínálatát. A csatlakozás módjáról, feltételeiről további információk itt találhatók. A határidő: június 15.

Fontos, hogy a jelentkezők olyan új vagy már meglévő programot kínáljanak, amely akár rövid ideig is, de ingyenesen látogatható és amely az online térben is megtekinthető.

Forrás: NEK