Kezdőlap Hírek Asia Bibi: Megbocsátottam az elítélőimnek

Asia Bibi: Megbocsátottam az elítélőimnek

A pakisztáni keresztény Asia Bibit istenkáromlás miatt ítélték halálra még 2009-ben. A médianyilvánosságnak és a világméretű felháborodásnak köszönhetően tíz év után szabadulhatott a börtönből, de a mai napig kap fenyegetéseket. A teljes cikket a 777 oldalán olvashatják el.

Asia Bibi történetét mindenki ismeri. Az ártatlanul elítélt keresztény nő neve az évek során a pakisztáni blaszfémia törvények elleni küzdelem szimbólumává vált. 2009-ben azért ítélték halálra, mert munka közben ugyanabból az edényből ivott vizet, mint a muszlim nők. Az Aleteia exkluzív interjút készített a meghurcolt asszonnyal.

„Nagyon elszigetelten éltem (a börtönben), és mindent megtettem azért, hogy nagyon kevés hangot adjak ki” – mesélte arra a kérdésre válaszolva, hogyan néztek ki a mindennapjai a börtönben. „De mindenek fölött, minden egyes pillanatban Istent hordoztam a szívemben. Minden nap imádkoztam.”

Asia Bibi börtönévei alatt nagyon ritkán láthatta családját, gyermekeit, akik nem voltak nagyobb biztonságban anyjuknál. A lelki jelenlétét igeversek memorizálásával és a Biblia rendszeres olvasásával őrizte meg. (…)

Fotó: Aleteia – Timothée Dhellemmes