Kezdőlap Az év minden napjára Ezt tenné Jézus?

Ezt tenné Jézus?

Keresztényként különösen nem mindegy, hogy viselkedünk az emberekkel.

Ezt tenné Jézus?

Két autó állt a jelzőlámpánál. A lámpa zöldre váltott, de az első autóban ülő férfi ezt nem vette észre. A mögötte levő autóban egy női vezető ült, aki egy idő után megelégelte a várakozást. Dührohamot kapott, és összefüggéstelenül kiabálva a férfira, csapkodni kezdte kocsija kormányát. A lámpa közben sárgára váltott, mire a nő elkezdte nyomni a dudát, középső ujjával vadul felfele mutogatva, csúnya szavakat és átkokat szórt a férfira. A férfi felnézett, meglátta a sárga lámpát, és gyorsan áthajtott a kereszteződésen, még mielőtt a lámpa pirosra váltott volna.
A nő magán kívül őrjöng, hogy csak a következő zöld jelzésnél tud átmenni a kereszteződésben. Egyszer csak hallja, hogy kopognak kocsija ablakán, és amikor oldalra néz, egy pisztoly csövével találja szemben magát, amit egy komoly kinézetű rendőr tart felé.
Miután leállítja a motort, a rendőr utasítja, hogy feltartott kezekkel szálljon ki a kocsiból. A nő kiszáll. Ezután gyorsan megbilincselik és betuszkolják a rendőrautóba. Zavarában egy kérdést sem mer feltenni útközben. Amikor megérkeznek a rendőrőrsre, ujjlenyomatot vesznek tőle, lefotózzák, megmotozzák, felveszik az adatait, és egy cellába zárják.
Néhány órával később egy őrmester elkíséri az adatfelvevőhöz, ahol az őt elfogó rendőr várja, kezében az elkobzott értékeivel. Átadja a nőnek a személyes holmiját tartalmazó zacskót, és ezt mondja:
– Elnézést kérek a tévedésért. De tudja, én akkor érkeztem ön mögé, amikor már nyomta a dudát, s középső ujjával mutogatva káromkodásokkal árasztotta el az ön előtt álló autó vezetőjét. Aztán észrevettem a „Mit tenne most Jézus?” és a „Kövess engem a vasárnapi bibliaórára” matricákat, valamint a keresztény hal emblémát a csomagtartón, így hát csak arra tudtam gondolni, hogy a gépkocsit biztosan lopta.