Kezdőlap A lelkiatya válaszol Hogyan szabadulhatnék meg a bűneimtől?

Hogyan szabadulhatnék meg a bűneimtől?

Őszinte gyónás
Fotó: Pixabay

Kedves Lelkiatya! Nagyon sokat szorongok, ebben Isten szeretete segítséget nyújt. Rengeteget vétkeztem az elmúlt időben, és háttérbe szorítottam a hitemet. Mi lenne a bűnbánat kinyilvánításának a módja? Imádkozom, és ritkán ugyan, de járok templomba is.

Kedves Levélíró! A soraiból érződik, hogy fontos az Ön számára a hit, keresi a kapcsolatot Istennel, vágyik a vele való találkozásra. Ez a keresés és Isten utáni vágy nagy ajándék. Legyen érte hálás. Őrizze meg nyitott szívét, Isten utáni vágyakozását.

A bűnök meglátása és felismerése is fontos jele annak, hogy Isten fénye már ott világít a szívében. Ebben a fényben meg tudja látni a maga sötétségeit, bűneit, ezek a sebek fájnak, és keresi rájuk a gyógyulást. A bűnbánata azt jelzi, hogy a lelke él, a szíve érzékeny. Érzi Isten fényét, az Ő tisztaságát, és ezért fájdalmasan éli meg a saját Istentől való távolságát.

A bűneinkből egyetlen Gyógyítónk, egyetlen Szabadítónk Jézus, az Ő keresztje. Kérje az Ő irgalmát! Tegye le bűneit a bűnbánat szentségében, és elnyeri a bűnbocsánatot, átélheti a megtisztult lélek örömét!

Keressen olyan közösséget, ahol másokkal együtt járhat a hit és a szeretet útján! Keressen segítő embereket, pszichológust, lelkivezetőt, barátokat, akik segítenek a problémái megoldásában!