Kezdőlap A lelkiatya válaszol Hogyan térhetnék vissza Istenhez?

Hogyan térhetnék vissza Istenhez?

Kedves Lelkiatya! Vissza szeretnék találni Istenhez. Hol kezdjem? Nem megy az imádság sem… Hogyan tudnék mégis elindulni Felé?

Kedves Levélíró! Nagyon örültem a rövid, de szívből jövő, őszinte levelének! Már ez a vágy is, hogy visszataláljon Istenhez, Őtőle való. Ő titokzatosan ott lakik a szívünk mélyén, szól hozzánk, csak igen gyakran nem halljuk. Így mondja a Bibliában egy helyen: „Az ajtóban állok, és kopogok. Aki ajtót nyit, ahhoz bemegyek, vele étkezem, ő pedig énvelem” (Jel 3,20)

Olvasson minden nap egy kicsit a Bibliából! Kezdje az evangéliumokkal! Mondjon ki néha a szívéből egy-egy őszinte imát! Elég néha csak egy mondat is: „Istenem, kinyújtom feléd a kezem! Fogd meg, emelj föl!” „Istenem, bocsáss meg! Jézus keresztjének kegyelme által tisztíts meg!” „Jézus, elfogadlak Téged Megváltómnak, szívem Királyának!” „Istenem, adj békét a szívembe!” Áldd meg a szeretteimet, és segíts, hogy szeretni tudjam őket!” „Légy velem a sötétség idején!”

Menjen be néha egy üres templomba néhány percre! Kopogtasson be egyszer a plébánián, és mondja el, hogy szeretne egy kis közösséghez csatlakozni (pl. a katekumen csoporthoz)! Tegyen jót néha egy-egy rászoruló, szegény családdal, vagy egyedülálló idős emberrel!

Induljon el az úton! Ha megtesz egy lépést, Isten meg fogja tenni a másik 99-et!

Böjte Csaba: Tetteink visszahatnak ránk