Kezdőlap A lelkiatya válaszol Hogyan tudnék jobban imádkozni?

Hogyan tudnék jobban imádkozni?

Kedves Lelkiatya! Erős figyelemzavarom van, mindig „csinálnom kell valamit”, és ez sajnos az ima vagy a szentírásolvasás közben is így van. Reggel egy gyors „jó reggelt, Jézusom” köszönés után már muszáj bekapcsolni a számítógépet, ahol dicsőítéseket hallgatok, közben viszont a közösségi oldalamat is használom. Este a rózsafüzér-hallgatás mellett is mindig csinálok valamit. Bűntudatom van, hogy nem tudok csak Istennel lenni.

Kedves Levélíró! Nagyon jó, hogy vágyik az imára, az Istennek való mély találkozásra. Jó, hogy reggelenként imával kezdi a napot.

Este is fontos volna időt szánni Istenre. Ahogyan ha a legjobb barátaival őszintén beszélget, akkor közben nem hallgat zenét, nem mosogat, mert akkor nem tudna kellőképpen rájuk hangolódni a szívével és az értelmével, és így megbántaná őket, ez ugyanígy van Istennel is. Próbáljon semmi mást nem csinálni, csak meggyújtani egy gyertyát, ölébe tenni a kezét, és átélni, hogy Isten jelen van, és Ön is jelen van. Csak egyszerűen legyen ott. Ez az ima kezdete.