Kezdőlap Hírek Iskolakezdési segélyprogramot indít a Katolikus Karitász

Iskolakezdési segélyprogramot indít a Katolikus Karitász

Legyen öröm az iskolakezdés! címmel iskolakezdési segélyprogramot indít a Katolikus Karitász. A segélyszervezet célja, hogy legalább 5000 rászoruló gyermeket támogasson iskolatáskával, tanszerekkel, tornafelszereléssel – közölte Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten. (…)

Ha nem lesz többé iskolánk

Écsy Gábor hangsúlyozta: a kilencedik alkalommal meghirdetett program célja, hogy minden gyermek egyenlő eséllyel induljon el az iskolába.

Hozzátette: az ingyenes tankönyvcsomagokkal az állam fontos támogatást nyújt, de így is maradtak olyan kihívások, amelyekkel nem könnyű megbirkózni a családoknak.

A segélyszervezet programjához több módon is lehet csatlakozni. Az 1356-os adományvonal tárcsázásával hívásonként 500 forinttal lehet támogatni rászoruló diákokat. A szervezet honlapján bankkártyás fizetéssel, illetve átutalással is lehet adakozni.

A támogatást az 12011148-00124534-00100008-as bankszámlaszámra várják, a közleményrovatba az iskolakezdés szót írva. Emellett a Katolikus Karitász egyházmegyei központjaiban is várják a jó állapotú iskolatáskákat, tanszereket – mondta a segélyszervezet vezetője.

Megjegyezte: ötezer gyermek iskolakezdését 25 millió forintból tudják támogatni. Egy telefonhívás egy színesceruza-készletet, tíz hívás egy iskolatáskát, ezer hívás száz iskolatáskát ér – tette hozzá.

Fieszl Csaba, a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója arról beszélt: 16 egyházmegyében nyolcszáz egyházmegyei csoport tízezer önkéntese dolgozik majd az elkövetkező hetekben azon, hogy összeállítsa a gyermekek csomagjait.

Ugyanakkor a program több mint tárgyi adományozás, azt is szeretnék megéreztetni a rászoruló családokkal, hogy egy közösség tagjai, és van kikhez fordulniuk problémáikkal. Éppen ezért az adományok egy részét szeretetvendégség keretében adják át, más részét a karitász csoportok önkéntesei személyesen viszik majd el a családokhoz – ismertette Fieszl Csaba.

Forrás: Hirado.hu
Fotó: Pixabay