Kezdőlap A lelkiatya válaszol Képtelen vagyok imádkozni

Képtelen vagyok imádkozni

Kedves Lelkiatya! Az utóbbi időben képtelen vagyok imádkozni, hiába érzem, hogy imádkozni kellene, emiatt állandó bűntudatom van. Amióta kiderült, hogy a leukémiából gyógyult gyerekem vérképe megint rossz, csak állandó sírás van rajtam és állandóan régi katolikus gyászénekeket és Szűzanya-énekeket hallgatok. Ez ugye nem ima? De mégis úgy érzem, hogy a Szűzanya itt van velünk. Segítene, hogy lehetne mégis napi imát mondanom? Próbáltam a rózsafüzért, de egyszerűen belezavarodtak a gondolataim…

Kedves Édesanya! Imádkozom Önért, a Gyermekéért, az egész családért… Óriási fájdalom az, amikor valaki, akit nagyon szeretünk, beteg, szenved, veszélyben van. Jobban fáj, mint a saját betegség, mint a saját szenvedés.

Isten ott van Önök mellett. Fogja a gyermeke kezét, az Ön kezét ebben a nagy fájdalomban. Talán soha nem vagyunk közelebb Jézushoz, mint amikor keresztet hordozunk.

Az Ön legfőbb imája legyen az, hogy nagy szeretettel ott áll a gyermeke mellett, segíti és bátorítja őt. Az Ön imája legyen annak átélése, hogy Isten ott van Önökkel, fogja a kezüket, átöleli Önöket. Imádkozzon a fájdalmával, a könnyeivel. Gondoljon a Szűzanyára a kereszt alatt. Egészen egy lett a Fia szenvedésével.

Nagyon jó, hogy szent énekeket hallgat. Legyen az énekek között sok Isten szeretetéről, az örök életről, a húsvét fényéről szóló ének is.

Ha nem tud hosszabb imát mondani, mondogasson csak egy-egy rövid fohászt. „Istenem segíts! Uram, Jézus, légy velünk! Uram, oltalmazd a gyermekem, öleld őt át, fogd a kezét! Mária, Édesanyánk, légy velünk! Istennek minden szentjei, segítsetek! Uram, add, hogy veled vihessük ezt a keresztet! Uram, gyógyítsd meg őt! Uram, legyen meg a Te akaratod! Uram, erősítsd a hitünket! Jézusom, bízom Benned!….”

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút