Kezdőlap Hírek Szent II. János Pál üzenete Kisboldogasszony ünnepére

Szent II. János Pál üzenete Kisboldogasszony ünnepére

Kisboldogasszony (Domenico Ghirlandaio: Mária születése)
Domenico Ghirlandaio: Mária születése (Forrás: Wikipédia)
Ma, Kisboldogasszony napján (szeptember 8.) ünnepeljük Szűz Mária születésnapját. A jeles ünnep alkalmából Szent II. János Pál pápa gondolatait osztjuk meg kedves olvasóinkkal.

„Ma, szeptember 8-án tartjuk a Boldogságos Szűz Mária születésének liturgikus ünnepét, aki az egész világ megváltásának hajnala és reménye. Ez a Mária-ünnep mélyen gyökerezik a hívők szívében és áhítatában (…), mert tudatában vannak annak, hogy az ő születésével vették kezdetüket Isten tervében azok az üdvözítő események, amelyek aztán oly szoros kapcsolatot teremtettek Mária és az ő Fia között.

Örvendezzünk tehát, ahogy megemlékezünk Megváltónk Anyjáról. Ahogy Damjáni Szent Péter mondotta: »Valóban, ha Salamon és vele együtt egész Izrael népe a templom felszentelését oly bőséges és fényűző áldozattal ünnepelte meg, milyen és mennyi örömöt hoz majd Szűz Mária születése a keresztényeknek? Mert az ő méhébe, mint a legszentebb templomba, szállt le Isten a saját személyében, hogy emberi alakot nyerjen, és látható formában lakozzék kegyesen az emberek között.«

A gyermek Máriának ajánljuk hát ma alázatos imádságunkat a világért és az Egyházért.”

Szent II. János Pál pápa

Az érdeklődők itt olvashatnak részletesen az ünnepről.

Egy szép Mária-imádság, hogy jobban rá tudjunk hangolódni a mai napra.

Most segíts meg Mária…