Kezdőlap Énekek, zenék Kongói árvák magyarul énekelnek

Kongói árvák magyarul énekelnek

Megható videót töltött fel a Facebook-oldalára az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár, aki egy kongói árvaházat látogatott meg – számol be a 777.

Kongóban töltötte az elmúlt napokat Böjte Csaba ferences és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes, akik politikusokkal kiegészülve látogattak meg egy magyarok által támogatott árvaházat Kinsahasában, az ország fővárosában. A több mint 11 milliós (!) népességű város Kongó legfejlettebb gazdasági régiója, mégis itt is rendkívül alacsony az életszínvonal.

A helyiek a magyar delegációt nagyon nagy szeretettel fogadták – ez a közösségi médiában terjedő több bejegyzésből is kiderül. Nemcsak Böjte Csaba testvér, hanem Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár is többször jelentkezett az afrikai országból, aki egy egészen megható videót is publikált. Ezen a kongói árvaház fiataljai  szinte tökéletes akcentussal éneklik el a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű gyönyörű népdalunkat!

Tavaszi szél vizet áraszt… Afrikában is!

Tavaszi szél vizet áraszt… Afrikában is! Megható fogadtatásban volt részünk Kinshasa szegénynegyedében, a Hungary Helps Program által támogatott árvaházban, ahol a gyermekek énekelték nekünk a magyar népdalt.

Közzétette: Azbej Tristan blogoldala – 2019. március 6., szerda

A videót az S4C találta.