Kezdőlap Hírek Kozma Imre atya gyémántmiséje

Kozma Imre atya gyémántmiséje

Kozma Imre

Pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából Kozma Imre atya, irgalmasrendi szerzetes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke gyémántmisét tart június 18-án, vasárnap 08.30-tól a Szent Ferenc sebei templomban (Budapest I. ker. Fő u. 43.).

Alábbiakban az ünneplésre készülő hívő közösség meghívóját olvashatják.

Kedves Testvérem!

Gyémántmisére hívunk: Kozma Imre atya 60 esztendeje papként futja a neki kijelölt pályát.

Van mit ünnepelnünk.

Az életét nekünk ajándékozta, hogy Isten igéjét hallgatva és a szentségeket magunkhoz véve, a krisztusi közösségben megmaradva és együtt előre haladva életünk legyen – éspedig bőségben legyen. Hat évtized távlataiban több nemzedéket, sok ezer családot és több tízezer embert szolgált személyesen és az általa elindított műveken keresztül.

Hűséges volt Istenhez és a rábízottakhoz is, nem adta fel a hivatását sem a lelki szárazság idején, sem amikor sok dolga volt, sem amikor a hatalom igyekezett erre rávenni, sem amikor a sajátjai meg nem értésével találkozott.

Életünk zarándokútján hosszabb-rövidebb ideig együtt jártuk az életre vezető nehezebb és keskenyebb utakat. Viharban és napsütésben vezetett és kísért, segített és tanított, szervezett és épített. Mindannyiunknak megvan a magunk története arról, mit tett hozzá az életünkhöz.

Ha úgy érzed, van mit megköszönnöd vele kapcsolatban az Úristennek, kérünk, imádkozz velünk – imádkozz érte! Ha fontos számodra, hogy együtt lehessünk a kenyértörésben, vegyél részt június 18-án, vasárnap a ½ 9 órai szentmisén a Szent Ferenc sebei templomban. (Budapest I. ker., Fő u. 43.)

Nagyon várunk!

A találkozás reményében:

Az ünneplésre készülő hívő közösség

a lelkiatya válaszol betegség boldogság Böjte Csaba bűn család Egyház események Európa Ferenc pápa fiatalok gyerek gyónás halál határontúl hit házasság ima Isten Istenkapcsolat Jézus kultúra lelkiatya Magyarország nagyvilág pap papok Pál Feri remény segítség szentek szentmise szentségek szenvedés szerelem szeretet társadalom Vatikán vers viccek válás zene élet életbölcsességek életút