Kezdőlap Hírek Megöltek egy katolikus papot

Megöltek egy katolikus papot

A 42 éves Rene Bayang Regalado katolikus papot vasárnap lőtték le a Fülöp-szigetek déli részén található Malaybalay Carmel kolostor közelében.

A 42 éves Regaladót este nyolc körül találták holtan Patpat falu Malaybalay Carmel kolostora közelében egy út mentén. A bal szeme közelében volt egy zúzódás, és a bal kezére fehér cipőfűzőt kötöttek.

A feltevések szerint a pap éppen a szemináriumba történő visszatérése előtt, egy elhagyott utcában ismeretlen fegyveresek támadták meg. Az eddigi információk szerint este fél nyolc körül lövések hallatszódtak a Malaybalay Carmel kolostor közeléből, ezért értesítették a rendőrséget.

Regalado

Teológiai tanulmányait a Cagayan de Oro City-ben található Camama-an-i St. John Mary Vianney Teológiai Szemináriumban fejezte be. 2007. október 18-án szentelték pappá.

Rendszeresen látogatta a messzebb fekvő kisebb településeket és saját blogot is vezetett.

A helyi katolikus temetőben helyezik örök nyugalomra, de a temetés időpontját egyelőre nem jelölték meg.

Nem az első eset

A Fülöp-szigeteki katolikusok híroldala, a CBCP News szerint Regalado a negyedik pap, akit 2017 óta meggyilkoltak a Fülöp-szigeteken. 2018 júniusában Fr. Richmond Nilót ölték meg, amikor szentmisét akart tartani egy kápolnában Zaragozában, egy városban Nueva Ecija tartományban. 2018 áprilisában Fr. Mark Venturát két férfi lőtte le egy motorkerékpárral Cagayan északi tartományában. Fr. Marcelito Paezt 2017 decemberében, Nueva Ecija tartomány Jaen városában ölték meg.

Forrás: www.vaticannews.va

Az újabb tragédia után felszólaltak a püspökök