Kezdőlap A lelkiatya válaszol Miben különbözik a Hit Gyülekezete a Katolikus Egyháztól?

Miben különbözik a Hit Gyülekezete a Katolikus Egyháztól?

Tisztelt Lelkiatya! Nagyon sok beszédet lehet hallgatni a Hit Gyülekezete programjain, ami a Bibliára alapoz és jól hangzik. Néhányat meghallgattam, és elgondolkodtam, miért vannak olyan sokan az előadásaikon. Hol van a nagy különbség, amiért mi, katolikusok nem értünk egyet velük?

Kedves Levélíró! A Hit Gyülekezetében elhangzó igehirdetések nagy része igen jó, erőteljes és világos bibliai tanítást ad. Ezekben a Katolikus Egyház is teljes mértékben egyetért. Nagyon sok hiteles megtérés történik a Hit Gyülekezete által. Sokan itt találják meg Istent, itt fogadják Őt be az életükbe. Sokan itt szakítanak káros szenvedélyekkel, itt lépnek rá Krisztus útjára.

A Krisztus által hozott üzenet néhány fontos kincse azonban sajnos hiányzik a Hit Gyülekezetéből. Így például az Eukharisztia szentsége (Jn 6,57), a Krisztus Édesanyja iránti tisztelet (Jel 12,1-5). A Hit Gyülekezete egy ember által alapított egyház, míg a Katolikus Egyházat valóban maga Krisztus alapította, és Ő ígérte meg, hogy a Szentlélek vezetni fogja azt az idők végéig.