Kezdőlap Hírek Mozdulj! – Ima- és segítőcsoportok az egészségügyi dolgozókért

Mozdulj! – Ima- és segítőcsoportok az egészségügyi dolgozókért

Az Ez az a nap! felhívására az elmúlt egy hónapban több mint 30 ima- és segítőcsoport alakult Facebookon a kórházi dolgozók megsegítésére. A szervezők célja, hogy az ország összes kórházában létrejöjjön hasonló kezdeményezés.

László Viktor, alapító-főszervező elmondta, hogy miután látták, hogy mennyire le vannak terhelve azok, akik a legtöbbet tesznek a betegek gyógyulásáért, úgy érezték, hogy eljött a cselekvés ideje, amikor mindenki lehetőségéhez mérten gyakorlati módon is szolgálhat. Hozzátette, a segítségnyújtás módja nagyon sokoldalú lehet, mint például önkéntes munka a kórházakban, egészségügyi dolgozók gyermekei számára online korrepetálás felajánlása, tárgyi eszközök adományozása, szolgáltatások ingyenes biztosítása vagy ápolók számára egy sütemény elkészítése. 

A szervezők fontosnak tartják, hogy lelki táplálék is bejusson az intézményekbe, így többek között Bibliákat és igés kártyákat is továbbítanak a helyi kapcsolattartóknak.

„Hálás a szívünk, hogy a felhívás közzététele után napról napra egyre több segítőcsoport jött létre országszerte, és megkezdődött az egészségügyi dolgozók aktív támogatása.”

– fejezte be a főszervező.

Orvos a süteménnyel

Sok csoportban gyorsan elindult a tárgyi eszközök és szolgáltatások felkínálása. Az egyik ilyen közösség koordinátora így jellemezte a tagok aktivitását: „Jöttek gazdák, akik több mint 500 liter gyümölcslevet hoztak a termésükből. Volt, aki a nővérkéket fuvarozta a munkába. Nagylelkű cégvezetők a legkülönfélébb szolgáltatásaikat ajánlották fel. Nagyon sokan meleg ételt, gyümölcsöket, süteményeket hoztak.”

Az Ez az a nap! célja, hogy minden városban alakuljon ilyen csoport, ezért arra kér minden jószándékú tenni akaró embert, hogy jelentkezzen regionális kapcsolattartónak, vagy lépjen be a már megalakult helyi Facebook csoportba. Minden további részlet és jelentkezés a https://mozdulj.ezazanap.hu/ oldalon található.