Kezdőlap Kitekintő A felejtés földje – Néhány hangjegynyi béke Kolumbiában

A felejtés földje – Néhány hangjegynyi béke Kolumbiában

Közhely, de fontos közhely: A zene a leguniverzálisabb nyelv, számtalan alakja, színe bárkit szíven üt, ha igaz hangok szólalnak meg. A Playing For Change egy zenei projekt, amely a világ minden táján mozgat zenészeket, és a célja: az egymásra találás, a béke és a szeretet. Itt szólal meg A felejtés földje – igazan szóló hangokkal. És ez nem is áll távol keresztény hitvallásunktól.

Számos világhírű slágert feldolgoztak már. Ezúttal Carlos Vives kolumbiai dalszerző-énekes 1995-ös La tierra del olvido (A felejtés földje) című slágerét hallhatjuk több mint 80 kolumbiai zenész előadásában. A performansz apropója, hogy az évtizedek óta háborúval sújtott ország, s így minden ember, néhány perc békére leljen a zenében.

Ennek a dalnak három éve is volt aktualitása a keresztény világban, tekintve, hogy a 2014. augusztusában Bogotában megrendezett Irgalmasság III. Apostoli Világkongresszusának fő témája a kiengesztelődés volt. És idén is aktuálisan szólal meg ez a szívbe markoló dal Ferenc pápa kolumbiai útjának közeledtével.