Kezdőlap Hírek Pannonia Sacra – Mindszenty József élete és kora

Pannonia Sacra – Mindszenty József élete és kora

A Keresztény Élet Szerkesztősége, a Lakiteleki Népfőiskola (Hungarikum Liget), a Mindszenty Társaság és a Lakiteleki Eötvös Iskola Pannonia Sacra – Mindszenty József élete és kora címmel csapatversenyt hirdet anyaországi és határainkon túl élő általános iskolás korú (10–15 éves) és középiskolás korú (15–19 éves) fiatalok részére.

A háromfős csapatok a vetélkedő feladatait 2023. február 5. és 2023. március 5. között kéthetente olvashatják a Keresztény Élet hasábjain. Az egyes fordulók postára adási határideje a megjelenés dátumát követő 10. nap. A feladatlapok elérhetők a www.keresztenyelet.hu és www.eotvosiskola.hu oldalakon is.

A három írásbeli forduló alapján korcsoportonként a legjobb eredményt elérő 20-20 csapatot hívjuk meg a 2023. április 20–22-én megrendezésre kerülő elődöntőre és döntőre a Lakiteleki Népfőiskolára, a Hungarikum Ligetbe. A döntő résztvevői értékes könyvjutalmakban részesülnek.

A vetélkedő védnökei: Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Mindszenty Társaság elnöke és Czoborczy Bence, a Keresztény Élet főszerkesztője.

Jelentkezni az első forduló megoldásának beküldésével lehet. Nevezési díj nincs. Szeretettel várjuk egyházi és világi iskolák, egyházközségek, hittancsoportok, baráti társaságok csapatait! Egy-egy intézményből, közösségből tetszőleges számú csapat indulhat a versenyen. A megfejtéseket a Lakiteleki Eötvös Iskola, 6065 Lakitelek, Kiss János u. 1. címre várjuk. Kérjük, a borítékra írják rá a játék címét: Pannonia Sacra.

A felkészüléshez ajánljuk:

A Mindszenty Társaság honlapja: http://www.mindszenty.hu/

A Mindszenty Alapítvány honlapja: https://www.mindszentyalapitvany.hu/alapitvany

Mindszenty J.: Emlékirataim: http://ppek.hu/szit-pdf/Mindszenty_Emlekirataim_facsimile.pdf

További felvilágosítás kérhető a 70/931–7808-as számon Olajos Istvántól.

1. írásbeli forduló

1. oldal

2. oldal

2. írásbeli forduló

1. oldal

2. oldal

3. írásbeli forduló

1. oldal

2. oldal