26.7 C
Budapest
hétfő, 2024. május 27.
Kezdőlap Az év minden napjára Tanmese az optimizmus erejéről

Tanmese az optimizmus erejéről

Tanmese az optimizmus erejéről
Tanulságos történet egy lehetetlennek tűnő célról és az optimizmus erejéről, mely rámutat: rengeteg dolog a fejben dől el.

Volt egyszer egy csoport béka, akik versenyezni akartak. Egy nagyon magas toronyba akartak feljutni. Sok néző gyűlt össze, hogy figyeljék a versenyt és biztassák a békákat. Elkezdődött a verseny, de a nézők közül senki nem hitt abban, hogy egy békának is sikerülni fog feljutni a torony csúcsára. Ilyeneket mondogattak: „Ohh de fárasztó, sosem fognak feljutni”, vagy „Semmiképpen nem sikerülhet a torony túl magas”.
A békák kezdtek lemaradozni, egyetlenegy kivételével, aki élénken kapaszkodott felfelé. A nézők továbbra is kiabáltak: „Ez túl fárasztó, nem sikerülhet nekik!” Egyre több béka gondolta meg magát és fordult vissza, csak az az egy haladt tovább kitartóan, egyáltalán nem akarta feladni. Végül mindegyik feladta, azt az egy békát kivéve, aki hatalmas ambícióval és kitartással egyedül jutott fel a torony csúcsára.
Ezután a többi béka és a nézők is meg akarták tudni, hogyan sikerülhet neki az, amit mindannyian lehetetlennek hittek. Egy néző odament a békához és megkérdezte, hogyan volt annyi ereje, hogy feljusson a csúcsra. Ekkor derült ki, hogy a győztes béka süket volt.

Fotó: Pixabay