Kezdőlap Hírek Új óvoda nyílt Budapest belvárosában

Új óvoda nyílt Budapest belvárosában

Az Örömhírvétel Görögkatolikus Óvoda szeretettel vár minden 2,5 és 6 év közötti gyermeket a tavaszi beiratkozási időszakban. A főváros egyik legújabb tanintézménye 2019 szeptemberében nyitotta meg kapuit, és központi elhelyezkedésének köszönhetően a késői kezdés ellenére is sikerült egy kisebb csoporttal elindítani az első hivatalos tanévet.

A II. János Pál pápa téri és a Blaha Lujza téri metrómegállótól is mindössze három perc sétára található intézmény létrehozásával a cél egy meghitt, családias, szeretetteljes légkört biztosító óvoda megteremtése volt, amit áthat a keresztény szellemiség, a hitre nevelés, és a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó magas színvonalú nevelő-oktató munka.

A frissen és teljeskörűen felújított műemlék jellegű épületben négy tágas csoportszoba áll rendelkezésre modern, minden igényt kielégítő felszereltséggel, a biztonságos belső játszóudvaron pedig a legkorszerűbb játékok várják a gyerekeket. Az itteni környezet a szülők számára is otthonos, családias, a hétköznapi rohanásból kimozdító oázis.

Nem csak a kerületből várják a keresztény értékeken nyugvó szocializációra nyitott családok porontyait, hiszen most is vannak olyan gyerekek, akiket Budáról hoznak metróval, mert gyorsabban ideérnek mintha a kerületben ingáznának.

Az óvodai mindennapokat áthatja a gyermek- és családközpontú, szeretetteljes nevelés és az élményalapú közösségépítés különböző programokkal.

Minden héten egyszer kimozdulunk a gyerekekkel – mondja Kolláth Ágnes, intézményvezető.Általában kulturális programokat szervezünk vagy a természetbe kirándulunk. Innen a belváros szívéből negyed óra alatt elérhető a Margitsziget, a Természettudományi Múzeum, a Parlament és sok más szabadidős hely is. A bent töltött időt is színessé próbáljuk varázsolni, igyekszünk sokat kézműveskedni a gyerekekkel, és nem titkolt szándékunk hagyományőrzést végezni: a régi magyar mesterségek, szabadidős tevékenységek közül a szövés és a fonás rejtelmeibe bevezetni a legkisebbeket.

Az óvodában rutinos pedagógus gárda dolgozik, a szakmai munkát fejlesztőpedagógus is segíti.

Az óvónők célja az alkotó és kreatív gondolkodásmód kialakításán keresztül a gyermekek életre és magabiztos iskolakezdésre való felkészítése, de fontosnak tartják a szociális kompetenciák és az érzelmi intelligencia fejlesztését is.

Nyitvatartási időben bármikor körbevezetik a beiratkozás iránt érdeklődőket. Ovicsalogató napokról az óvoda Facebook-oldalán tájékozódhatnak.

További információk:
https://www.facebook.com/gorogkatolikusovoda.oromhirvetel
E-mailben: oromhirvetelgrovoda@gmail.com