Kezdőlap Az év minden napjára Üzenet Istentől

Üzenet Istentől

Üzenet Istentől
Fotó: Pixabay
Ez az üzenet sajnos sokunkra ráillik, mivel számos halaszthatatlan teendőnk között gyakran pont a legfontosabbról feledkezünk meg…

Néztelek ma reggel, ahogy felkeltél, remélve, hogy beszélgetsz majd velem, még ha csak néhány szót is, megkérdezed a véleményemet vagy megköszönöd azokat a jó dolgokat, amik tegnap történtek az életedben. Aztán észrevettem, hogy most túlságosan elfoglal, hogy mit is vegyél ma fel munkába.

Megint vártam. Amikor szaladgáltál a házban és készülődtél, tudtam, hogy lenne pár perced, hogy megállj és csak köszönj, de túl elfoglalt voltál. Egyszer tizenöt percig vártál, amíg nem is kellett mást csinálnod, mint ülni egy széken. Aztán láttam, hogy talpra ugrasz. Azt hittem, velem akarsz beszélni, de csak a telefonhoz rohantál, hogy még pletykálj gyorsan egy barátoddal.

Néztelek, ahogy munkába mentél, és egész nap vártam türelmesen. Azt hiszem, a sok elfoglaltságod miatt nem értél rá, hogy bármit is elmondj nekem. Észrevettem, hogy ebédnél körülnéztél, talán szégyelltél beszélni velem, ezért nem hajtottál fejet. Megláttad, hogy három–négy asztallal arrébb néhány barátod beszélt kicsit hozzám, mielőtt ettek, de te mégsem.

Nem baj. Még mindig maradt idő, és remélem, hogy majd beszélsz velem. Már hazamentél, és úgy tűnt, sok dolgod van. Miután néhány dolgot megcsináltál, bekapcsoltad a tévét. Nem tudom, hogy te szereted-e a tévét vagy sem, mert nem sok minden történik ott, és sok időt eltöltesz előtte nap mint nap, nem gondolva semmire, csak élvezve a showt. Türelmesen vártam megint, ahogy nézted a tévét, és megetted a vacsorád, de megint nem szóltál hozzám. Lefekvéskor, azt hiszem, már túl fáradt voltál. Jó éjszakát kívántál a családodnak, beugrottál az ágyba, és pillanatok alatt álomba merültél.

Nem baj, mert talán még nem vetted észre, hogy én mindig ott vagyok veled. Több türelmem van, mint gondolnád, és téged is arra akarlak tanítani, hogyan legyél türelmes másokkal. Annyira szeretlek, hogy mindennap várok egy biccentésre vagy imára, gondolatra vagy akár egy hálás érzésre a szíved mélyén.

Nehéz az egyoldalú kapcsolat. De holnap majd újra felkelsz, és én várni fogok, nem máshogy, mint szeretettel, remélve, hogy ma majd szánsz rám egy kis időt.

Legyen egy nagyszerű napod!
Barátod: Isten

Ha nem is érkezik ebben a formában üzenet Istentől, rejtett módon mindig velünk van. Ezt mutatja be életszerűen az alábbi rövid, tanulságos írás.

Meghallgatott ima