Kezdőlap Hírek Virtuális Ifjúsági Találkozó online katolikusoknak

Virtuális Ifjúsági Találkozó online katolikusoknak

Idén nem a megszokott módon rendezik meg a harminchetedik, még az 1982-ben alapított Egerszalóki Ifjúsági Találkozót és Lelkigyakorlatot július 16-19. között, amely Magyarország egyik legnagyobb katolikus ifjúsági rendezvénye. A kialakult járványhelyzethez alkalmazkodva, virtuális formában, „Ez az én testem…” (Mt 26,26) mottóval várják a lélekben töltődni vágyó fiatalokat, illetve az immár a gyermekükkel bekapcsolódó családanyákat és családapákat az online felületekre.

Virtuális Ifjúsági Találkozó online katolikusoknak

A Kerényi Lajos piarista szerzetes nevével fémjelzett lelkigyakorlat évről évre egy meghatározott témára épül, amellyel kapcsolatban számos egyházi és civil életből meghívott előadó tart tanulságtételt. A programok felépítése idén nem sokban fog eltérni a megszokottaktól. A résztvevők Kerényi Lajos atya és Ternyák Csaba egri érsek mellett idén virtuálisan találkozhatnak Palánki Ferenc debrecen–nyíregyházi megyéspüspökkel, Dr. Csépányi Gábor Esztergom-Budapesti Főegyházmegye és az Érseki Papnevelő Intézet spirituálisával és bekapcsolódhatnak Zsuffa Tünde a NEK sajtófőnökének előadásába.

A személyes részvétel helyett, online módon, az interneten keresztül tudnak a hívek majd jelen lenni a szentmiséken, szentségimádságokon és előadásokon. -Igyekszünk a lehetőségekhez képest visszaadni az igazi „szalókos érzést” fiataljaink és résztvevőink számára – mondta Kovács Krisztián a szalóki találkozó egyik szervezője. A katolikus rendezvény kiemelt pontja a kiscsoportos beszélgetések, amelyek az idén sem maradnak el, hanem ezt is az online Zoom felületen keresztül valósítják meg a csoportvezetők. Az elmélkedéseik középpontjában az Eucharisztia fog állni, valamint egy másik csoda, az emberi test, és ennek kapcsán az emberi test teológiája. – Az előadások, szentmisék és szentségimádások közvetítésében, mint minden évben, ismét az egri Szent István Televízió lesz a segítségünkre. Minden közvetítés a Szent István TV youtube csatornáján élőben lesz elérhető. Egy linken keresztül fogják tudni elérni az emberek a csatornát. –  fogalmazott a főszervező.

Az idén a résztvevők nem fogják látni a sátrakkal megtelített szalóki domboldalt, ami minden évben az egész eseménynek sajátos miliőt kölcsönöz mégis reméljük, hogy ez az idei együttlét különleges formája is sok kegyelmet fog hozni mindenki számára.

Szabó Fruzsina