Kezdőlap Hírek Tilos léggömböt röptetni – Bibliával

Tilos léggömböt röptetni – Bibliával

Tilos léggömböt röptetni – Bibliával
A békefolyamatok megőrzése érdekében a dél-koreai kormány betiltotta a az észak-koreai határ túloldalára küldött Biblia-lapokat szállító léggömbök felengedését – írja az evangeliques.info.

A Koreában zajló békefolyamatoknak máris van egy áldozata: nem szabad felengedni Észak-Koreába Bibliákat szállító léggömböket. Valójában az Észak- és Dél-Korea közti párbeszéd megőrzése érdekében tiltotta meg a kormány a keresztény misszióknak a különleges lufik röptetését – írja a Christian Post.

A dél-koreai keresztény missziók rendszeresen küldenek ilyen módon Bibliákat és a külvilágról szóló információkat tartalmazó pendrive-okat a túloldalra az ott élő szimpatizánsok együttműködésére számítva. A céljuk az, hogy megmutassák az észak-koreai lakosságnak, hogy a világ többi része, és benne Dél-Korea nem az a pokoli hely, ahogy azt saját kormányuk állítja.

Eric Foley, a Dél-Koreai Mártírok Hangja misszió tagja aggasztónak találja a kormány intézkedését. Szerinte ha a múltban bevezetett tilalmakból indulunk ki, ez a mostani tartós is lehet. Mi több, „a mai kor különösen veszélyes a dél- és észak-koreai keresztényeknek, mivel a prioritásokat egyre inkább az állam fekteti le a minisztérium szempontjai szerint” – jelentette ki Foley. „És tudjuk jól, hogy a missziók történetében ez nem feltétlenül szokta az Egyház javát szolgálni” – emlékeztetett.

Forrás: Evangeliques.info/Veres Ádám