Kezdőlap Lelkiség A szentmise értéke

A szentmise értéke

A szentmise értéke
A szentmise értéke felbecsülhetetlen. Halálod óráján az lesz a legnagyobb vigasztalásod, hogy szentmisét hallgattál. Minden szentmisét magaddal viszel az ítéletre, és ezek lesznek közbenjáróid. Minden szentmisével buzgóságod szerint többé-kevésbé csökkentheted ideiglenes földi büntetéseidet.

Mikor jelen vagy a szentmisénél, a legnagyobb hódolatot mutatod be az Úr Jézus szent Emberségének. A szentmise sok mulasztásodat és hanyagságodat pótolja. A szentmise letörli bocsánatos bűneidet, amelyeket sohasem gyóntál meg. A szentmise értéke, hogy a sátán gyengébb lesz veled szemben. A szentmisehallgatással a lehető legnagyobb segítséget nyújtod a tisztítótűzben szenvedő lelkeknek.

Ha többet szeretne megtudni a szentmise rejtelmeiről, nézze meg A szentmise titkai című sorozatunkat.

Egyetlen szentmise, melyet életedben hallgattál, többet használ neked, mint számos, melyet halálod után hallgatnak érted mások. Sok veszélytől és szerencsétlenségtől szabadulsz meg, amit különben nem kerülhetnél ki. Minden szentmise új dicsőséget szerez számodra az égben. Minden szentmisehallgatással megrövidíted a tisztítótűz szenvedéseit, melyek különben reád várnak. A szentmisében a pap áldásaiban részesülsz, amit Isten megerősít az égben is. A szentmise alatt az angyalok seregei között térdelsz, akik félő tisztelettel vannak jelen az isteni áldozatnál. A szentmiséről Isten áldását viszed haza anyagi ügyeidre is.

Katolikus Kalendárium